איך לעשות תכנון פיננסי משלך?
מתכנן פיננסי הוא מישהו שנשכר כדי לעזור לך לתכנן מטרה ספציפית כמו פרישה או השקעות, הוא מבצע תכנון פיננסי משלך או מישהו שמייעץ בנושאים פיננסיים שונים, כולל מיסים, חיסכון, ביטוח ועוד.למרות שתמיד כדאי להתייעץ עם משרד פיננסי. מתכנן לפני קבלת החלטות פיננסיות מורכבות, לימוד תכנון פיננסי משלך יכול לא רק לאפשר לך להבין ולשלוט על הכספים האישיים שלך, אלא לחסוך כסף בתשלומים המשולמים לאיש מקצוע.
הגדרת יעדים פיננסיים
קבע מהן המטרות האישיות והפיננסיות העיקריות שלך. לפני שתוכל ליצור תוכנית פיננסית מוצקה, עליך להיות ברור לגבי המטרות שלך.
יעדים פיננסיים נפוצים כוללים: תכנון פרישה, תשלום עבור השכלה, רכישת בית, יצירת ירושה למוטבים, או פיתוח "רשת ביטחון" פיננסית להגנה מפני הוצאות בלתי צפויות, אסונות או שינויים בחיים.
תוכל למצוא תבניות לדפי עבודה שיעזרו להגדיר את היעדים הפיננסיים שלך על ידי חיפוש מקוון.
היה מדויק ביעדים שאתה רוצה להשיג. ודא שהמטרות שלך עומדות בראשי התיבות SMART. כלומר, ספציפי, מדיד, בר השגה, מציאותי ובזמן.
לדוגמה, ייתכן שאינך חוסך כסף והמטרה שלך היא לחסוך יותר.
שינוי יעד זה כדי לחסוך 5% מההכנסה החודשית שלך הוא לא רק ספציפי, אלא הוא גם ניתן למדידה (אתה יכול לדעת בקלות מתי השגת אותו או לא), וסביר להניח שניתן להשיג אותו במסגרת זמן סבירה.
רשום את המטרות שלך. זה לא רק מבטיח שתזכור אותם, אלא גם שומר עליך דין וחשבון. מערכת טובה היא לכתוב יעדים קצרים, בינוניים וארוכים.
קבע כמה תצטרך כדי להשיג את המטרות העיקריות שלך. כדי שתוכנית פיננסית תצליח, חיוני לכמת את המטרות שלך. כלומר, קחו מטרה ספציפית, ותרגמו אותה לנתון שקלי.
לדוגמה, יעד פיננסי נפוץ הוא לפרוש בגיל 60 או 65. למרות שלעתים קרובות נאמר ש-70-80% מההכנסה השוטפת היא יעד סביר להכנסה מפרישה, אחרים הציעו 50-60% מההכנסה לזוגות, ו-60- 70% לרווקים זה יותר הגיוני.
אם אתה מרוויח כרגע 240,000 שקל לשנה ואתה רווק, ההכנסה שלך מהפנסיה צריכה להיות בסביבות 40,000 לשנה, תוך שימוש בנתון של 50% למעלה. זו תהיה דוגמה לתרגום יעד (לפרוש עד 65), לנתון שקלי ספציפי (50,000 שקל לשנת הכנסה). לאחר שסכום זה ידוע, ניתן ליצור תוכנית כדי לקבוע כמה כסף נחסך ו/או הושקע תצטרך להשלים את מקורות ההכנסה האחרים שלך מהפנסיה כדי להגיע לרף של 50,000 שקל לשנה.
תוכל למצוא תבניות מקוונות שיעזרו לך לחשב את הצרכים שלך לפנסיה ומטרות אחרות.
בדקו זכאות להלוואה: הלוואה דיגיטלית.
קביעת המצב הפיננסי הנוכחי שלך
חשב את השווי הנקי שלך. השווי הנקי מוגדר כנכסים שלך מינוס או התחייבויות (או מה שבבעלותך פחות מה שאתה חייב). נתון זה ייתן לך תחושה מדויקת של מצבך הפיננסי הנוכחי, ויכול לעזור לך לקבל החלטות טובות ולהשיג את המטרות שלך. אתה יכול ליצור גליון עבודה פשוט כדי לחשב את השווי הנקי שלך, או למצוא תבנית באינטרנט.
התחל ביצירת שתי עמודות, אחת לנכסים ואחת להתחייבויות.
רשום את הנכסים שלך. נכס פשוט מתייחס לכל דבר שבבעלותך, והוא יכול לכלול דברים כמו מזומן בהישג יד, חיסכון וחשבונות עובר ושב, קרנות פרישה, נדל"ן, רכוש אישי, השקעות וכו'.
ליד כל נכס, רשום את ערך הנכס. לדוגמה, אם יש לך בית, רשום את ערכו. אותו הדבר יחול דברים כמו תיק מניות, או מכונית.
הוסף יחד את ערכי הנכסים האישיים שלך כדי למצוא את הערך הכולל של הנכסים שלך.
רשום את ההתחייבויות שלך. התחייבות מתייחסת לכל חוב שאתה חייב. זה כולל דברים כמו יתרת משכנתא, חוב בכרטיס אשראי, הלוואות לסטודנטים, הלוואות לרכב, הלוואות אישיות וכו'.
חבר את הסכומים של ההתחייבויות האישיות שלך כדי למצוא את סכום ההתחייבויות הכולל.
הפחת את הסכום הכולל של ההתחייבויות שלך מהערך הכולל של הנכסים שלך. המספר הזה הוא השווי הנקי שלך. אם המספר שלילי, זה מצביע על כך שאתה חייב יותר ממה שיש לך.
לעומת זאת, אם יש לך 100,000 שקל בנכסים, ו-50,000 שקל בחוב, השווי הנקי שלך יהיה חיובי של 50,000 שקל. ככל שתתקדם בתוכנית הפיננסית שלך ותחסוך יותר, הנכסים שלך אמורים לגדול (יחד עם יותר חיסכון), וההתחייבויות שלך תקטן (כאשר אתה מחסל את החוב)
חישוב תקציב חודשי
מחליטים ליצור תקציב. בעוד שהשווי הנקי נותן לך תמונה של הנכסים וההתחייבויות שלך, חשוב עוד יותר לדעת כמה כסף נכנס ויוצא מדי חודש. זה ייתן לך מושג טוב על מה אתה מוציא כסף מדי חודש, ורישום כל ההוצאות האלה יכול להגיד לך בדיוק היכן ניתן למצוא חיסכון. זהו החלק המרכזי של כל תוכנית פיננסית.
עוד על: כיצד לשלם את החשבונות שלך?
קבע את מקורות ההכנסה שלך. ערכו רשימה של מקורות ההכנסה החודשיים שלכם (משכורת, מזונות ילדים וכו'). הוסף את המקורות הללו יחד כדי למצוא את סך ההכנסה החודשית שלך.
קבע את ההוצאות החודשיות שלך. זה יכול להיות מועיל לארגן את אלה לקבוצות. לדוגמה, בקטע "דיור", תוכל לכלול את תשלומי השכירות או המשכנתא שלך, ביטוח דירה או שוכר ושירותים; תחת "תחבורה", תוכל לכלול תשלומים לרכב, עלויות דלק, דמי תחזוקה וביטוח רכב.
הוסף את כל ההוצאות שלך יחד כדי למצוא את הסכום החודשי שלך. הקפד לכלול הוצאות כמו בידור, אוכל, ביגוד, תשלומים בכרטיס אשראי, מיסים ועלויות נלוות אחרות.
עברו לדף הבית: הלוואות מיידיות.