מהי עמלת הקמת הלוואה?
בעת מימון הלוואה שלך, מלווה עורך שיקול דעת על הכישורים שלך לפני שהוא לוקח סיכון מחושב. בתמורה למתן הלוואה לכל מטרה, המלווים גובים מגוון עמלות כדי שיוכלו להרוויח כסף כדי לספק מימון נוסף לבית לאחרים. אחת מהעמלות הללו היא עמלת הקמת הלוואה.
בפוסט זה נעבור על עמלת המקור, כיצד לחשב אותה ומתי תשלם אותה. אנו גם נוגעים מדוע הם קיימים, האם לכל המלווים יש עמלות הקמה וכמה מהדברים שעליך לשים לב אליהם כאשר משווים את העלויות שגובים מלווים שונים.
מהי עמלת הקמת הלוואה מיידית?
עמלת הקמה של הלוואה היא עמלה שגובה המלווה בתמורה לטיפול בהלוואה. זה בדרך כלל בין 0.5% ל-1% מסכום ההלוואה הכולל. כמו כן, תראה חיובי מוצא אחרים בהערכת ההלוואה ובגילוי שלך אם יש נקודות ריבית משולמו מראש הקשורות לקבלת ריבית מסוימת.
נקראות גם נקודות ריבית או נקודות הנחה, נקודות ריבית משולמו מראש הן נקודות המשולמות בתמורה לקבלת ריבית נמוכה יותר. נקודה אחת שווה ל-1% מסכום ההלוואה, אבל אתה יכול לקנות את הנקודות במרווחים עד 0.125%.
אם אתה מנסה לשמור על עלויות הסגירה, אתה יכול גם לקחת אשראי מלווה, שמסתכם בנקודות שליליות. כאן, אתה מקבל שער מעט גבוה יותר בתמורה לעלויות סגירה נמוכות יותר. במקום לשלם מראש, אתה למעשה בונה חלק מהעלויות או את כולן לתוך חיי ההלוואה.
עמלת המקור עצמה יכולה לכסות מגוון דברים, שחלקם עשויים להתפרץ בהערכת ההלוואה שלך. זה מכסה דברים כמו עיבוד ההלוואה שלך – איסוף כל התיעוד, קביעת פגישות ומילוי כל הניירת הדרושה – כמו גם חיתום ההלוואה.
חיתום הוא תהליך של אימות שאתה זכאי להלוואה. על החתם לאמת את כל תיעוד ההכנסות והנכסים וכן כל דרישות אחרות הקשורות לתוכניות הלוואות מסוימות. בנוסף לכך, הם גם צריכים לוודא שהנכס עומד בדרישות של תוכנית הלוואה מסוימת כולל כניסה במחיר הנכון והיותו בטוח. חברת מוצרי טיפוח ויופי לקחה הלוואה מחברתנו.
כמה עולות עמלות הקמת הלוואות?
בדרך כלל, עמלת הקמת הלוואה נגבית כאחוז מסכום ההלוואה. יתרה מזאת, עמלות הקמת הלוואות הן בדרך כלל בכל מקום בין 0.5% ל-1% מסכום ההלוואה בתוספת כל נקודות הלוואה הקשורות לריבית שלך.
כדי לשים לזה מספר ממשי, נניח שללווה יש אישור של 300,000 שקל. דמי המקור יהיו בין 1,500 – 3,000 שקל.
מתי אתה צריך לשלם את עמלת המקור?
עמלות הקמה משולמות בדרך כלל כחלק מעלויות הסגירה. בנוסף לתשלום המקדמה שלך, עלויות הסגירה עשויות לכלול את הדברים הבאים, אם כי הם יכולים להשתנות בהתאם אם העסקה היא רכישה או מימון מחדש.
עמלת מוצא: כאמור, זה יכול להיות בכל מקום בין 0.5% ל-1% מסכום ההלוואה לפני נקודות ריבית ששולמו מראש ומשמשות לכיסוי דברים כמו עיבוד וחיתום ההלוואה שלך.
- עמלת בקשה: לעתים קרובות המלווים מתייחסים לעמלה זו קצת כמו פיקדון. אתה מקבל אותו בחזרה אם ההלוואה נסגרת. אם זה לא ייסגר, אתה עלול לאבד חלק או כל זה. הסיבה לכך היא שלעיתים קרובות המלווים ישתמשו בו לכיסוי עלות הערכה או בדיקת אשראי.
- בדיקת אשראי: אם זה לא היה מכוסה על ידי הפיקדון שלך, אתה גם משלם עבור בדיקת אשראי בזמן הסגירה.
בחברתנו אין עמלת הקמת ההלוואה: הגישו בקשה עכשיו: הלוואה דיגיטלית.
מדוע מוערכים עמלות הקמת הלוואה?
לכל מלווה יש עלויות הקשורות בקבלת הלוואה. בין אם זה התקורה לעסק שלהם או לבנקאים משלמים, חתמים ותזמון שמאות. המטרה היא תמיד להרוויח מספיק כסף כדי להעניק הלוואות כדי לעזור ליותר אנשים עם מימון. עמלות המקור מכסות חלק מהעלויות הללו.
האם כל המלווים גובים עמלת מוצא?
לא כל המלווים גובים עמלת הקמה, אבל הרוב עושים זאת כפיצוי על השירותים הניתנים. עמלת המקור נגבית על פי שיקול דעתו של מוסד מלווה בודד.
אם הריבית אינה גבוהה יותר, סביר להניח שהמלווה פשוט קורא לעמלה משהו אחר, כמו עמלת חיתום או עיבוד. במקרים רבים, זה בדיוק מה שעמלת המקור נועדה לכסות, אז זה אותו דבר.
עמלות אחרות שמצטברות
חשוב כמי שקונה רכב או מממן דירה מחדש להבין שישנן נקודות שונות שבהן ניתן לגבות עמלה. בעוד שרוב עמלות ההלוואה שאינן קשורות לריבית שהיית מקבל הן עלויות סגירה, ישנן אחרות. בואו נרוץ דרכם.
- נעילת ריבית: כאשר אתה נועל את הריבית שלך ברמה מסוימת, על המלווה שלך להתגונן מפני האפשרות שהריבית תעלה בעתיד הקרוב. אתה משלם עבור הרשאה זו בצורה של עמלת נעילת תעריף. ככל שתקופת נעילת התעריפים קצרה יותר, כך היא תהיה זולה יותר.
- עמלות התחייבות: על המלווה להפריש כספים להלוואה מראש למועד מתן אותה בפועל. תמורת ערבות ההלוואה בשלב מסוים בעתיד גובים עמלת התחייבות. זוהי גידור מפני שינויים בתנאים בשוק. כל עוד זה אושר, זה מאפשר ללקוח לקבל את הכסף כל עוד הוא נסגר.
עמלות חיתום או עיבוד: אם אתה רואה עמלת חיתום או עיבוד במקום עמלת הקמה, מדובר בעמלת הקמה שמתחזה למשהו אחר. זה החיוב עבור המלווה שיעבד כל תיעוד שסופק ויוודא שאתה זכאי להלוואה.
עברו לדף הבית: הלוואות מיידיות